Smartlog v3 » Spilf » Nyt brætspil til klubben (ie. MIG!)
Opret egen blog | Næste blog »

Spilf

Brætspil, rollespil og andet nørderi.

Nyt brætspil til klubben (ie. MIG!)

3. Dec 2006 14:04, davidp

Så har jeg fået bestilt mit nyeste brætspil - Memoir '44. Mit første spil,  siden War of the Ring og Powergrid i februar, så det er vel på tide?

Anmeldelser af spillet her og her samt fra YouTube. Fandt det på QXL til 200kr + forsendelse, hvilken er en god pris.

Har været lidt usikker på, om Memoir '44 skulle tilføjes til min samling. Har været en del skriblerier om, at held-faktoren fylder meget (hvilket jeg ikke altid bryder mig om, selvom den naturligvis bør være der) samt at flere af scenarierne er temmelig ubalancerede til enten den ene eller anden side.

Mht. det første argument, så synes jeg flere har argumenteret godt for at denne del giver spillet et mere realistisk skær - for eksempel at kommunikationen brister - og at dette ikke - når man får spillet ind under huden - fylder så meget igen.

Det andet argument behøver vel heller ikke at være det store problem - spillet tager 30-45 min., og så kan man jo bare skifte side og prøve igen!

Måske er spillet for simpelt, men det gør mig ikke det store - de tungere spil (Europe Engulfed, ASL, Paths of Glory) tager også længere tid, og det er en knap ressource i disse dage!

Ulempen ved spillet, skriver WarGamer, er at man hele tiden lige skal have ét spil mere - til langt ud på natten  (er det en ulempe??).

Muligheden for at få lov at lege med "myresoldater" igen, den flotte indpakning, de mange scenarier (plus endnu flere på nettet) samt talrige udvidelser fik mig overbevist om, at dette måtte være næste indslag i samlingen.

Kommentarer

 1. Kristoffer
  3. Dec 2006 16:41
  1

  Lyder cool! Endnu et spil til Spilf, yeah! Og, at det tager 30-45 minutter lyder klart som et plus. Synes vi har en del spil som kræver rimelig lang tid: Twilight, war o ring, wow mv. Så et godt supplement med et kortere spil.
  Hvor mange spillere er det til? 2?

 2. David
  3. Dec 2006 16:52
  2

  Ja, det er kun til to spillere. Det er samme system som BattleCry, Command and Colors samt det nye BattleLore

 3. Kasper
  4. Dec 2006 18:31
  3

  Sådan! En udvidelse til vores ludotek skal altid bifaldes. Klap klap! Jeg overvejer selv stærkt at investere i udvidelsen til WOW - the boardgame. Den hedder som sagt Shadow of War og indeholder mange lækre nye ting og udvidelser til gamle aspekter. Satser på at suse forbi Platanvej 6 på Frederiksberg en dag snart og lige samle det op - så sparer man sgi lige en fity i porto!
  Så er Kristoffer vist den næste i rækken til at yde en seriøs indsats for vores fælles ludotek. :)

Tags

Arkiv